Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój sposób na wykorzystanie mięsa oraz ziemniaków pozostałych z obiadu. Nic się nie marnuje a nawet z resztek można przygotować pyszne danie.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1257
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1624
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 123
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 107
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1257
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1624
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 123
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 107
Składniki
Ugotowane ziemniaki utrzeć tłuczkiem do ziemniaków.
Rozdrobnione rydze smażę na łyżce masła.
Pieczeń kroję w kostkę.
Do ziemniaków dodaję przyprawy, mięso, pokrojoną marchew, natkę pietruszki i rydze.
Dokładnie mieszam do uzyskania zwartej masy. Dzielę na pół. Z tej proporcji uformowałam 2 pieczenie.
Na desce układam plastry boczku w tzw. jodełkę.
Na przygotowanym boczku układam połowę masy i owijam boczkiem.
Tak przygotowaną pieczeń obwiązuję nicią kuchenną. Analogicznie postępuję z 2 częścią.
Pieczeń układam w żaroodpornym naczyniu i piekę około 45 minut w temperaturze 190°C, do zrumienienia boczku.
Z gorącej pieczeni usuwam nici i kroję ostrym nożem w grube plastry.