Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gołąbki w wersji wegetariańskiej
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
1. do gotującej, osolonej wody wsypać ryż, gotować do miekkości, odcedzić na sitku, 2. pieczarki umyć, pokroić w plastry, na oleju poddusić posiekaną cebulę, wsypać pieczarki i startą na tarce, obrana marchew, dusić do miękkości, wymieszać z ryzem, doprawić do smaku solą i pieprzem, 3. posiekaną cebule poddusic na oleju, dodać obrane ze skórki pomidory, dusic aż warzywa sie rozgotują, dodać koncentrat, doprawić sola i pieprzem (ja zazwyczaj miksuję sos), 4. z kapusty delikatnie zdjąć wierzchnie liscie, zkroić gryby nerw, wrzucić do wrzątku, pogotować ok 1 min, wyjąć, wystudzić, na liscie kłaść nadzienie, zwijać gołąbki, ułozyć w formie, zalać sosem, piec w 180 st ok 90 min, smacznego