Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tymi udkami z kurczaka zachwycają się wszyscy goście. Udka tak naprawdę można łączyć z różnymi dodatkami jak postanowiłam połączyć z bigosem. Muszę przyznać, że zniknęły w mgnieniu oka, gdy tylko postawiłam na stół.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 852
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 96
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 173
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2654
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2240
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 852
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 96
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 173
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2654
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2240
Składniki
1. Udka myję, osuszam, usuwam kość, doprawiam przyprawą gyros oraz solą i odstawiam na bok.
2. Kapustę zalewam wodą, gotuję około 30 minut. 3. Łopatkę kroję na mniejsze kawałki i gotuję z dodatkiem Vegety. Po ugotowaniu przesmażam na rozgrzanym oleju. Wywar rosołowy zostawiam. 4. Kiełbasę kroję w kostkę, przesmażam. 5. Grzyby suszone moczę w wodzie. 6. Do ugotowanej kapusty dodaję kiełbasę, mięso, powidła, suszone grzyby odlane z wody oraz wywar rosołowy i gotuję około 30 minut. 7. Tak przygotowanym farszem napełniam każdą porcję mięsa. Mięso dokładnie zwijam do środka, żeby farsz był przykryty.
8. Udka układam w rękawie do pieczenia, piekę w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180°C.
1. Udka gotowe. 2. Smacznego.