Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś coś dla mięskożerców. Boczek pieczony skorą do góry. Muszę przyznać, że skórka jest bardzo chrupiaca ale najlepiej taki boczek jeść na ciepło, bo wtedy to już nie to samo, skórka jest chrupiąca ale już nie aż tak i wydaje się być twardawa. Marynujemy go w samej soli, ale jak ktoś bardzo chce może użyć dowolnych przypraw.
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 44
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 159
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 44
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 159
Składniki
Boczek umyć i osuszyć. Skórę ponacinać w kratkę i boczek natrzeć solą. Ułożyć go w naczyniu i zakryć a potem wstawić do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie nagrzać piekarnik do 180 stopni, wstawić blachę a na nią kratkę i ułożyć boczek skórą do góry. Piec 1,5 godziny a potem zwiększyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze 15 minut. Upieczony boczek jeść na ciepło.