Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny kurczak, wyrazisty por i ciągnący się ser ... nie ma lepszego połączenia! Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu, ale za to bardzo smaczne i przy okazji nie zbyt kaloryczne.
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6467
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6467
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, następnie kroimy na niezbyt cienkie plastry, doprawiamy solą i pieprzem (z każdej strony).
Por myjemy i kroimy w krążki. Wykorzystujemy zarówno część białą i zieloną.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.
Dno naczynia wykładamy porem.
Na por układamy plastry kurczaka.
Kurczaka smarujemy grubą warstwą majonezu.
Następnie całość posypujemy startym żółtym serem.
Tak przygotowane danie pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok 40 minut.
Smacznego :)