Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg z warzywami zapieczony w ostrym masełku. Co prawda danie jest pracochłonne, ale końcowy efekt jest wart każdej minuty spędzonej w kuchni.
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3721
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 120
Pyszne spaghetti z pulpecikami w aromatycznym sosie pomidorowym. Proste w prz...
Odsłon: 25
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny...
Odsłon: 77
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3721
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 120
Pyszne spaghetti z pulpecikami w aromatycznym sosie pomidorowym. Proste w prz...
Odsłon: 25
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny...
Odsłon: 77
Składniki
Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Na jednym boku ryby robimy nacięcia, skrapiamy cytryną, również w środku. Do miseczki wlewamy oliwę dodajemy sól, pieprz oraz rozmaryn, mieszamy. Przygotowaną marynatą nacieramy oba pstrągi. Do środka ryby wkładamy po plasterku cytryny i zgniecionym ząbku czosnku. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Rozmrażamy bukiet warzyw. Roztapiamy masło i przelewamy do miseczki. Dodajemy pokrojoną w plasterki papryczkę chili, rukolę, drobno posiekany czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Niewielką ilością oliwy smarujemy blachę, na którą wykładamy pstrągi,a wokół nich układamy warzywa. 3/4 przygotowanego ostrego masełka polewamy rybki, pozostałą część wykorzystamy przed podaniem. Rybę pieczemy 20 min.