Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony szczupak to smaczne danie. Należy jednak uważać, żeby nie przeciągnąć, bo będzie porażka i ryba wyjdzie sucha. Większość lubi szczupaka smażonego, ale ta wersja jest zdrowsza.
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 141
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 845
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2640
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2158
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 2239
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 141
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 845
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2640
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2158
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 2239
Składniki
Szczupaka sprawić czyli oskrobać, wypatroszyć i dokładnie umyć. Osuszyć i natrzeć solą i pieprzem cytrynowym z zewnątrz jak i wewnątrz ryby. Wszystkie zioła onlepić masłem i umieścić je w powłoce brzusznej szczupaka. Naciąc ukośnie obie srony ryby i szczelnie zawinąć ją w folię spożywczą i włożyć do lodówki najlepiej na noc. Potem przełożyć rybę na papier do pieczenia i zawinąć tak aby soki nie miały możliwości wypłynięcia. Szczupaka piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Podawać na gorąco.