Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i rozpływające się w ustach mięso, świetne również na zimno na Świąteczny obiad.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 594
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 66
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1560
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 594
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 66
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1560
Składniki
Udziec obficie trzeba natrzeć przyprawami. Indyka można doprawić jak wieprzowinę, majerankiem i pieprzem, ja wybrałam przyprawy jak do jagnięciny, czyli czosnek, chili i zioła prowansalskie.
Udziec zawiązuje się ciasno z liśćmi laurowymi, obsypuje jeszcze przyprawami i zostawia na noc w lodówce. Kolejnego dnia piekłam go dwie godziny w rękawie na warstwie cebuli z pokrojonym jabłkiem. Najpierw 30 minut w 185 stopniach resztę czasu w 165. Sos spod pieczeni przetarłam, zagęściłam mąką i doprawiłam jeszcze do smaku.
Smacznego :)