Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ruskie w wersji dla osób preferujących zdrową kuchnię. Zapewniam, że pierogi z mąki żytniej są równie smaczne jak z pszennej. Zachęcam do wypróbowania:)
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 141
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 259
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 67
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 141
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 259
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 67
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki dokładnie gnieciemy i zostawiamy do ostygnięcia.
Cebulę kroimy w kosteczkę i wrzucamy na rozgrzany olej, szklimy około 5 minut. Ser rozgniatamy widelcem. Do ostudzonych ziemniaków dodajemy ser, cebulę i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy na masę.
Z przesianej mąki, jaja, oleju i wody wyrabiamy dokładnie ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy, wycinamy większe koła, dajemy łyżeczkę farszu i zlepiamy pierogi. Gotujemy do wypłynięcia w lekko osolonej wodzie. Polewamy jogurtem naturalnym i obsypujemy posiekanym koperkiem. SMACZNEGO:) Z podanej porcji wychodzi około 55 pierogów.