Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj farsz mięsny do pierożków , dzisiaj są pierożki z farszem mięsnym. Pierożki pyszne, farsz smaczny dobrze doprawiony. Polecam
garnek, miska, łyżka, nóż, wałek , przyrząd do wycinania pierogów, stolnica, szklanka,
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12023
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1181
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 34
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 39
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1021
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 35
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12023
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1181
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 34
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 39
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1021
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 35
Składniki
Farsz z przepisu . Oto link do przepisu; https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-farsz-miesny-do-pierogow-urodzinowych,1995667,bozena1960.html Ciasto ; Wodę zagotować. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, żółtko, olej mieszając łyżką wlewać stopniowo wodę. Po połączeniu składników ciasto zagniatać rękami, tak długo aż ciasto stanie się gładkie , jednolite i elastyczne. Ciasto przełożyć do miski , zakryć ścierką i odstawić na 10 -15 minut aby odpoczęło. Po tym czasie jeszcze raz zagnieść podzielić na części , każdą część wałkować wycinając kółka, Na każde kółko nakładać porcję farszu mięsnego i zlepiać pierogi. Pierogi wrzucać na gotującą się , osoloną wodę i gotować od momentu wypłynięcia około 5 minut. Wyjmować łyżką cedzakową . Podawać z podsmażoną cebulką. Smacznego. Rada; Wałkując jedną część pozostałe owijamy ścierką by nie wysychały.
Farsz mięsny do pierogów urodzinowych.
Wycinanie kółek na pierogi.
Pierogi gotowe do gotowania.
Pierogi gotowe do spożycia.