Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie jak co roku przygotowuję pierożki na święta, oczywiście robię większą ilość ,mrożę i podaję na sylwestra.
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 147
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 43
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 66
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 118
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4636
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 147
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 43
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 66
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 118
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4636
Składniki
Szpinak podgrzewamy pod przykryciem do momentu rozpuszczenia, dodajemy masło oraz fetę, chwilę mieszamy. Przyprawiamy odrobinę i odstawiamy do wystygnięcia.
Na stolnicy wyrabiamy ciasto z podanych składników, uważając aby się nie poparzyć, zagniatamy do momentu nabrania przez ciasto elastyczności.
Odkrawamy kawałek i rozwałkowujemy cienko, pozostałe ciasto trzymamy pod przykryciem. Nakładamy farsz i modelujemy ręcznie bądź dla ulepszenia gotowej maszynce. Smacznego!