Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można je także zrobić na słodko np. z białym serem i dżemem.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 828
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 110
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 62
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 828
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 110
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 62
Składniki
Płaty ciasta rozwiń, ułóż na blacie. Pokrój ciasto w prostokąty. Ser drobno rozkrusz do miski lub rozgnieć widelcem. Pomidory osącz z oleju, posiekaj, dodaj do fety. Tak samo przygotuj czarne oliwki. Wymieszaj. Dopraw farsz do smaku przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Rozłóż na cieście. Każdy prostokąt zroluj, starannie zlep brzegi. Ułóż pierogi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj je rozmąconym białkiem, posyp sezamem. Piecz 20-25 minut w 200 stopniach.