Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podzielne szybkie i zarazem wystawne.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1707
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 812
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1707
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 812
Składniki
Pierś myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy Delikatem do mięs, czosnkiem, pieprzem, Listkami laurowymi. Marynata: Tymianek, oregano, trochę soli, musztardę i oliwę łączymy w gładką masę. Marchewki obrać przekroić na pół. Cebulę obrać pokroić na ćwiartki. Do rękawa Wlewamy pól zawartości marynaty, wkładamy natartą pierś indyczą i zalewamy ja drugą połową marynaty. Następnie wrzucamy pokrojone na pół marchewki i ćwiartki cebuli . Polecam wetrzeć marynatę rękoma w sztukę mięsa. Zamykamy rękaw. Odkładamy do lodówki na jak najdłużej. Ja robię to dzień przed pieczeniem. Mięso pieczemy 2 godziny. Jednak po godzinie pieczenia rękaw całkiem rozciąć. Mięso polać obficie powstałym tłuszczem, i piec kolejną godzinę. Podczas pieczenia podlejcie mięso tłuszczem kilka razy. Uwaga jeśli mięso waży więcej niż półtorej kilograma należy piec je dłużej niż 2 godziny. Ja podałam plastry mięsa z sosem pieczeniowym.