Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was, coś z jednego gara :) No może z jednego naczynia :) Bardzo smaczne danie, które przygotujecie dość szybko. Użyłam młodych warzyw, bo akurat jest ich teraz pod dostatkiem. Piekłam 70 minut, ale polecam sprawdzić miękkość warzyw. Jeśli będą za twarde, to trzeba wydłużyć czas pieczenia. U mnie tylko brokuły, były półtwarde, ponieważ dałam surowe, ale możecie je, przed pieczeniem na 2-3 minuty włożyć do wrzątku.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 123
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 251
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2380
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 411
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 275
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 123
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 251
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2380
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 411
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 275
Składniki
Każdą pierś przekroić na dwie, lub trzy części. Ja przekroiłam na trzy. Przyprawić przyprawą gyros. Odstawić na kilka godzin. Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Marchew również pokroić w plastry, cebulę na ósemki, pomidora w dużą kostkę. Brokuła podzielić na małe różyczki. Można go też włożyć na 2-3 minuty do wrzątku. Jeśli chcecie żeby był bardziej miękki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Wyłożyć plastry ziemniaków i resztę warzyw.
Na wierzchu ułożyć piersi. Posypać tymiankiem.Wszystko polać, niewielką ilością oleju.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piec 70 minut. Można dłużej, zależy jak miękkie chcecie warzywa. Miałam młode warzywa, więc po tym czasie były już dobre, tylko brokuły były półtwarde. Dlatego polecam, włożyć do wrzątku przed pieczeniem. Chyba, że lubicie twardsze. Ja akurat lubię :)