Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 142
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 556
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1525
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 142
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 556
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1525
Składniki
Mięso kroimy na niewielkie kawałki, oprószamy solą, pieprzem, paprykami, odstawiamy w chłodne miejsce. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę pokrojoną w półplasterki. Na patelni smażymy kawałki mięsa, które następnie przekładamy do cebuli. Wszystko podlewamy 2 szklankami wody i dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu. Do miękkiego mięsa dodajemy koncentrat, keczup, czosnek, maggi, całość zagotowujemy, gdy trzeba doprawiamy jeszcze do smaku. Jeśli jest taka potrzeba, sos zaciągamy łyżeczką mąki ziemniaczanej. Mięso podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem, wymieszanym ze śmietaną i posypanym obficie suszoną natką pietruszki. Smacznego.