Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie dla smakoszów kurczaka. Szybkie, proste i smaczne danie.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 235
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 235
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Składniki
Kroimy pierś z kurczaka na kawałki, tak żeby było 12 kawałków kurczaka. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Odstawiamy na bok.
Następnie rozwijamy ciasta francuskie na blacie i każde kroimy na 6 kwadratów. Tak żeby z dwóch ciast powstało 12 kwadratów. Każdy z kwadratów nacinamy po bokach w paski o szerokości ok 2-3 cm.
Na tak przygotowane ciasto układamy kolejno ser żółty, szynkę wędzoną i kawałek kurczaka. "Zawijamy" ciasto przekładając paski ciasta jak warkocz. Ciasto z wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Tak przygotowane ciasta układamy na wysmarowaną tłuszczem blachę i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na około 30 minut (w zależności od grubości kawałków kurczaka). Znakomicie smakuje z sosem czosnkowym i pomidorem. Życzę Smacznego :)