Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,soczyste ,dietetyczne.
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 125
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 539
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1521
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 125
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 539
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1521
Składniki
Pierś z kurczaka należy umyć i osuszyć. Czosnek obrać i drobno poszatkować.
Jogurt grecki połączyć z koperkiem,czosnkiem i przyprawami,dokładnie wymieszać.Włożyć do tego pierś z kurczaka i zostawić na 2h w lodówce.
Do małego rondelka nalać ok 30ml wody,podgrzać ,następnie przełożyć do tego pierś z jogurtem i przyprawami,dusić na małym ogniu aż pierś będzie gotowa ok 10 min ,od czasu do czasu mieszając.
Ja podałam z warzywami na parze!!!Pierś w smaku jest delikatnie kwaskowata od jogurtu i ma aromat koperku.