Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Być mięsożercą to naturalna rzecz w świecie ludzi. Więc postanowiłam, że na obiad zrobię pierś z kurczaka w marynacie własnego pomysłu, a dodatkiem będzie ryż i zdrowa surówka z kapusty pekińskiej. Nie zawiodłam nikogo z domowników, ponieważ było smacznie lekko i zdrowo :)
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3148
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 271
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1411
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6477
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 224
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3148
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 271
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1411
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6477
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 224
Składniki
Pierś umyć i wyciąć niepotrzebne części. Następnie dać do miski. Dodać sok z cytryny, wsypać przyprawę oraz zioła i chilli. Zalać to wszystko olejem lub oliwą. Dobrze wymieszać, aby mięso przeszło przyprawami. Nakryć miskę folią aluminiową i włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. Na następny dzień, usmażyć mięso na patelni do złotego koloru po obydwu stronach. Podczas smażenia polecam dodać 2 łyżeczki masła, co sprawi, że mięso będzie bardziej soczyste :) Podawać z ryżem lub ziemniakami i surówką :)