Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś nowego
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 214
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 30
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 53
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 214
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 30
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 53
Składniki
Morele pokroić w kostkę i namoczyć w 4 łyżkach wody.
Obrać cebulę i czosnek i drobno posiekać. Pomidory ponacinać, sparzyć, obrać, wykroić pestki i pokroić w kostkę. Papryczkę chilli pokroić w krążki. Zmielić migdały (lub kupić już zmielone). Następnie opłukać pierś kurczaka i dokładnie osuszyć.
Na patelni rozgrzać olej słonecznikowy i smażyć mięso z każdej strony przez ok. 10 minut, wyjąć z patelni, następnie posolić, popieprzyć i odstawić.
Cebulę i czosnek zeszklić na tłuszczu. Dodać pomidory, chilli, morele (razem z wodą) i dusić przez 5 minut pod przykryciem. Dodać migdały i całość zmiksować.
Sos przelać z powrotem do garnka, dodać grubo pokruszoną czekoladę i rozpuścić ją, ciągle mieszając. Doprawić przyprawami.
Na końcu dodać pierś kurczaka i całość jeszcze raz zagotować.