Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Wg Roberta Sowy
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 25
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 90
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 201
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 25
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 90
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 201
Składniki
Nożem ponacinałem skórę piersi z kaczki. Przyprawę wymieszałem z oliwą i dokładnie natarłem piersi z kaczki. Wstawiłem do lodówki na 2 godziny. Gruszki obrałem ,usunąłem gniazda nasienne i pokroiłem na nieduże cząstki. Skropiłem z sokiem z cytryny ,podsmażyłem na roztopionym maśle z olejem. Wlałem wino ze śliwek ,chwilę gotowałem aby odparowało ,dodałem miód. Dusiłem chwilę. Doprawiłem do smaku listkami rozmarynu ,sokiem z cytryny i pieprzem. Piersi obsmażyłem na rumiano na oleju. Ułożyłem na blaszce i piekłem 20 min. w temperaturze 180 stopni C. Przełożyłem na deskę i odstawiłem na kilka minut aby mięso odpoczęło ,a następnie pokroiłem w plastry. Mięso podałem z gruszkami i sosem powstałym podczas duszenia gruszek.