Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantne skrzydełka"
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 122
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 195
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 30
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 122
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 195
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 30
Składniki
Skrzydełka kurczaka oczyść starannie i umyj pod bieżącą wodą. W miseczce przygotuj marynatę do drobiu. Wymieszaj koncentrat pomidorowy, 3 łyżki cukru i łyżkę octu winnego. Dodaj łyżkę miodu (najlepiej naturalnego) oraz 2 łyżki oliwy, wymieszaj.
Dwa ząbki czosnku przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Dodaj do składników marynaty razem ze szczyptą chili w proszku i solą do smaku. Raz jeszcze wymieszaj
Skrzydełka umieść w dużej misce, polej przygotowaną marynatą. Wymieszaj tak, by każdy kawałek mięsa dokładnie się nią pokrył. Odstaw w chłodne miejsce na około 2 godziny.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 st. Na blasze ułóż skrzydełka. Posmaruj je pozostałą w misce marynatą i piecz około 10 minut. Po tym czasie obróć skrzydełka na drugą stronę i piecz jeszcze 10-15 minut.
Twaróg przepuść przez maszynkę lub rozetrzyj widelcem. Dodaj 3 łyżki mleka, jarzynkę, przeciśnięty przez praskę ostatni ząbek czosnku, posiekaną dymkę oraz drobno pokrojone kolorowe papryki. dipu dobrze wymieszaj. Podawaj do upieczonych skrzydełek.Źródło: Świat kobiety