Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 173
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 228
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 173
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 228
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cukrem, dodaj 4 łyżki mąki i półtorej szklanki ciepłej wody. Rozczyn pozostaw do wyrośnięcia. Następnie wymieszaj go z solą, oliwą i pozostałą mąką. Rozmieszaj porządnie łyżką, Zagnieć gładkie ciasto.
Blaszkę wysmaruj olejem, piekarnik nastaw na 200°C Ciasto przełóż na blachę, rozciagnij na całą blache i przykryj ścierka. Zostaw na 10 minut do ponownego wyrośnięcia.
Zrób sos (proporcje wedle uznania), pokrój szynkę i zetrzyj mozzarellę. Nałóż składniki na pizzę i włóż do piekarnika na 16 minut.