Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pizza farmerska z jajkiem"
Tiramisu to tradycyjny włoski deser na bazie biszkoptów, z przepysznym kremem...
Odsłon: 15583
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 33
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1590
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 79
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 294
Tiramisu to tradycyjny włoski deser na bazie biszkoptów, z przepysznym kremem...
Odsłon: 15583
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 33
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1590
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 79
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 294
Składniki
W ciepłym mleku rozpuść drożdże i cukier. Dodaj mąkę, olej, jajko oraz sól i bazylię. Ciasto zagnieć, po czym odstaw do wyrośnięcia.
Plastry kiełbasy podsmaż na oleju. Dołóż umyte pieczar- ki i szpinak. Dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj z fetą.
Ciasto rozwałkuj, a następnie wylep nim blaszkę. Nałóż farsz szpinakowy i pokrojone w plastry jajka, ugotowane wcześniej na twardo.
Przygotowaną pizzę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz pół godziny. Kilka minut przed końcem posyp ją startym serem.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax