Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pizza na jaglanym spodzie"
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 47
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 36
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 205
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 47
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 36
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 205
Składniki
?Ugotowaną i odcedzoną kaszę jaglaną ugnieć łyżką. Dodaj roztrzepane jajka, łyż- kę mąki, starty na tarce o najmniejszych oczkach parmezan oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszaj.
?? Doprawioną solą i pieprzem masę rozprowadź na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw ciasto na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Gotowy spód posmaruj sosem pomidorowym.
Cebulę obierz, potnij w piórka, oliwki pokrój w plastry, a pomidorki na połówki.
Rozłóż na pizzy razem z szynką, a wierzch posyp startą kulką sera mozzarella.
Włóż potrawę do piekarnika i piecz kolejne 20 minut.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax