Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś dziwnie kojarzyło mnie się łączenie oczywistych smaków ze skrajnymi. Takie miałem odczucie przygotowując kiedyś karminadle ze śledziami. Tym razem sięgnąłem po klasykę kuchni śląskiej...połączenie placków ziemniaczanych ze...no właśnie...śledziem. Efekt oceńcie sami...mnie bardzo smakowało.
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26144
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 680
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17627
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 147
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26144
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 680
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17627
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 147
Składniki
Śledzie moczymy zmieniając wodę dwa razy ,osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Ziemniaki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Cebulę obieramy ,siekamy i razem z pokrojonym w kostkę boczkiem podsmażamy.
W misce dokładnie łączymy rybę ,ziemniaki ,cebulę z boczkiem ,mąkę ,posiekaną natką pietruszki ,imbir ,jajko i sok z cytryny ,doprawiamy pieprzem. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.