Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 107
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1750
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 59
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4771
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 107
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1750
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 59
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4771
Składniki
Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w drobną kostkę. Posolić i odczekać aż zmięknie i puści sok.
Ziemniaki zetrzeć na tarce jak do placków ziemniaczanych, kiełbasę pokroić w drobną kosteczkę (wegetarianie spokojnie mogą zrezygnować z kiełbasy).
Odlać sok z kapusty, wbić jajko, dodać kiełbasę, starte ziemniaki. Doprawić przyprawami. W moim przypadku były to: kolendra, tymianek, odrobina gorczycy, ostra papryka i pieprz.
Nakładać łyżką na rozgrzany olej tak, jak placki ziemiaczane. Smacznego.