Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z selerem naciowym mogą być alternatywą dla tradycyjnej wersji.
Patelnia, miska, deska do krojenia i nóż
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1703
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1703
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Składniki
Ziemniaki trzemy na tarce, kroimy w plasterki szczypior z cebulką
Kroimy w plasterki seler, a następnie gnieciemy go aż przestanie chrzescic. Ja użyłam pokrywki od słoika.
Seler dodajemy do masy ziemniaczanej. Następnie wbijamy jajko, wsypujemy mąkę, dodajemy szczypiorek, śmietanę
Doprawiamy solą i pieprzem
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
Placki powinny być rumiane lub jak kto woli bardziej przypieczone
Podajemy ze śmietaną, cukrem lub jogurtem.