Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki cukiniowo-kalafiorowe"
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 64
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 454
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1489
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 64
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 454
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1489
Składniki
Cukinię myję i ścieram na tarce o dużych oczkach. Odstawiam na kilka minut i odciskam nadmiar wody. Kalafior myję i drobno kroję. Szczypiorek i oregano opłukuję, siekam.
Warzywa i zieleninę łączę z mąką oraz jajkiem. Mieszam, doprawiam solą i pieprzem.
Formuję łyżką małe placuszki, smażę je z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Osączam z tłuszczu na papierowym ręczniku.
35 min • Porcja 190 kcal • Przepis na 4 porcje
Katarzyna Muras ze SkierniewicŹródło: Kobieta i życie