Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie i zdrowo. Placuszki są rewelacyjne, obowiązkowo trzeba je podać z sosem czosnkowym, bo bez niego to już nie będzie to samo :)
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1795
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 393
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1730
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 481
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1795
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 393
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1730
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 481
Składniki
Szpinak umyć, osuszyć, wrzucić na gorącą oliwę i smażyć mieszając. Gdy zmniejszy swoją objętość, odcedzić z tłuszczu, posiekać nożem. Ziarna kuminu uprażyć na suchej patelni, aby puściły aromat i rozdrobnić w moździerzu. W blenderze zmiksować odsączoną cieciorkę, dodać papryki, doprawić solą i pieprzem. Pod koniec dodać rozdrobniony szpinak. Masę zagęścić mąką. Następnie około godziny chłodzić w lodówce. Z masy uformować małe placuszki, obtoczyć w mące. Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć placuszki na złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu wyłożyć na ręcznik, aby ociekły z tłuszczu. Podawać na ciepło z sosem czosnkowym.