Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy sposób przygotowania pysznego mięska jakim są podudzia z kurczaka. Na pewno każdy ma swój wypróbowany przepis, ale ja chciałam podzielić się moim prostym przepisem . Podudzia wychodzą bardzo smaczne, mięsko mięciutkie i kruche. Polecam
miska, ścierka, ręcznik papierowy, patelnia, widelec,
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 118
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 32
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 21
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 34
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4480
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 118
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 32
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 21
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 34
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4480
Składniki
Podudzia umyć osuszyć , włożyć do miski , dodać wszystkie przyprawy oraz olej. Wszystko dokładnie wymieszać by podudzia były całe pokryte przyprawami. Zakryć ściereczką i odłożyć w chłodne miejsce na 30 minut , tak by smaki się przegryzły. Po tym czasie rozgrzać olej na głębszej patelni , włożyć udka skórką do góry i na większym ogniu podsmażyć z jednej i drugiej strony. Zmniejszyć płomień gazu i smażyć mięsko do miękkości , podlewając letnią wodą i co jakiś czas przewracając na drugą stronę. Podawać z purée ziemniaczanym i surówką. Smacznego
Przygotowane udka podsmażyć z jednej i z drugiej strony na większym ogniu.
Udka gotowe do podania.
Danie gotowe .