Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po pieczeniu mięsa w rękawie zawsze zostaje trochę aromatycznego płynu, który można wykorzystać jako bazę do sosu. Dzisiaj piekłam polędwiczkę i z tego co zostało po jej upieczeniu, zrobiłam pyszny, kurdybankowy sosik. Polecam.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 839
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 116
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 75
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 839
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 116
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 75
Składniki
Składniki marynaty wymieszać. Natrzeć nimi polędwiczkę i dać do lodówki, chociaż na godzinkę. Następnie upiec w rękawie. Czas na pieczenie to jakieś 40-50 minut. Po wyjęciu polędwiczki z rękawa, pozostały płyn przelać do rondelka. Można dolać około szklanki wody. Doprawić jeszcze solą, pieprzem i papryką słodką. Dorzucić posiekany kurdybanek. Gotować jakieś 2-3 minut. W międzyczasie mąkę dokładnie wymieszać ze śmietaną. Do śmietany dodać kilka łyżek gotującego się sosu. Całość przelać do rondelka. Poczekać aż się sos zagotuje. I to już wszystko.