Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli wiosenny obiad w ekspresowym tempie
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 88
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 87
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5526
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 668
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 88
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 87
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5526
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 668
Składniki
polędwiczkę kroimy w plastry o grubości ok 1 cm, delikatnie rozbijamy, solimy i pieprzymy, a potem odkładamy na kilka minut
cebulę obieramy i drobno siekamy, kapustę szatkujemy, pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w kostkę, z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę, koperek drobno siekamy
w dużym rondlu rozgrzewamy olej i szybko obsmażamy polędwiczki z obu stron, odkładamy na talerz
na tym samym tłuszczu szklimy cebulę, po czym dorzucamy kapustę, pomidory i paprykę, podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem 10 min
w tym czasie rozgrzewamy na małej patelni masło, dodajemy mąkę i energicznie mieszając smażymy, aż zasmażka ładnie nam się zrumieni
zasmażkę łączymy z duszącymi się warzywami, dodajemy koperek, polędwiczki, paprykę słodką i ostrą i dusimy wszystko razem jeszcze 10 min, doprawiamy do smaku, no i gotowe, smacznego ;-)