Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fani szpinaku łączcie się!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 855
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 181
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 855
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 181
Składniki
Mrożony szpinak połam na mniejsze kawałki, umieść w rondlu, dodaj czosnek, ew. trochę mleka. Gotuj na małym ogniu, często mieszając, aż nadmiar wody odparuje.
Następnie zrób w polędwicy otwór przez całą jej długość, np. długim wąskim nożem. Nafaszeruj przygotowanym szpinakiem. Polędwicę zamarynuj w soli, pieprzu, oliwie i usmaż ze wszystkich stron. Po tym zawiń polędwicę w plastry boczku, przełóż do naczynia do zapiekania i wstaw do piekarnika na ok. 25 min. w temp. 180 stopni.