Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polędwica wieprzowa w wiosenno-letnich ziołach: lubczyk, natka pietruszki, bazylia. Wasabi i płatki chili nadają ostrość. Chrupiąca i przyjemnie orzeźwiająca surówka. Mięta orzeźwia, imbir rozgrzewa, ułatwia trawienie a jabłko daje soczystość.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 851
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 94
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 168
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2651
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2219
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 851
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 94
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 168
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2651
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2219
Składniki
Polędwicę obrać z żyłek, pokroić w 1,5 cm plasterki. Każdy kawałek mięsa lekko rozbić tępą stroną noża. Wszystkie składniki marynaty zmiksować. Mięso wysmarować marynatą, przykryć folią i odstawić na 2 godziny do lodówki. Tuż przed grillowaniem robimy surówkę. Jabłka i ogórki obieramy, kroimy w średnią kostkę. Posypujemy solą, polewamy sokiem z cytryny, mieszamy. Dodajemy posiekany imbir i posiekane listki mięty. Jogurt mieszamy z miodem i szczyptą soli. Sos przekładamy do surówki, mieszamy i odstawiamy do lodówki. Zamarynowane polędwiczki grillujemy kilka minut z każdej strony.