Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatne i soczyste polędwiczki w lekkim sosie warzywno - ziołowym z wyczuwalną nutą goździkową.
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1449
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5064
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4898
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 178
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1449
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5064
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4898
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 178
Składniki
Polędwiczkę dzielimy na porcje, rozbijamy je delikatnie dłonią, obtaczamy w mące pszennej pełnoziarnistej i smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Zarumienione polędwiczki przekładamy do garnka, zalewamy 0,5 litra zimnej wody i zagotowujemy.
Na pozostałym ze smażenia mięsa oleju, złocimy pokrojoną w kostkę cebulkę, a pod koniec smażenia dorzucamy 2 drobno pokrojone ząbki czosnku.
Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do gotujących się polędwiczek wraz z podsmażoną z czosnkiem cebulką, lubczykiem, goździkami, szczyptą ziela angielskiego i czarnym pieprzem. Całość dusimy około 40 minut. Pod koniec gotowania sos doprawiamy solą i ewentualnie zagęszczamy odrobiną mąki ziemniaczanej. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)