Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki w mandarynkach"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4472
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 24
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 375
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 47
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4472
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 24
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 375
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 47
Składniki
Polędwiczki natrzeć solą i pieprzem, skropić beherovką i sosem worcester (niekoniecznie), posypać skórką otartą z mandarynek. Odstawić na dwie godziny, osączyć, obsmażyć na oleju na rumiano.
Mięso włożyć do brytfanki, piec 10-15 min (temp. 180 st. C). Do oleju ze smażenia wlać marynatę z mięsa, zagotować. Rozrobić mąkę z sokiem z mandarynek, dodać do sosu, gotować aż zgęstnieje, polać tym mięso.
Brzoskwinie osączyć, zmiksować na gładko z masłem, dodać gałkę i odrobinę soli. Podawać do mięsa.
ok. 30 minut + marynowanieŹródło: Twoje Imperium