Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Odkąd znam ten przepis, nie chcę innego, soczyste, pyszne polędwiczki, owinięte aromatycznym boczkiem a jego dodatki sprawiają, że danie jest idealne. Poznaj sekret na soczyste i miękkie mięso. Oto przepis.
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12017
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1163
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 24
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 33
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 983
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 30
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12017
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1163
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 24
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 33
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 983
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 30
Składniki
1. Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, myję, kroję w kostkę. Warzywa przekładam do garnka, zalewam wodą, wsypuję Vegetę, dodaję liście laurowe oraz ziele angielskie i gotuję około 20 minut. Po tym czasie wlewam ocet i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Gotuję do chwili zagotowania.
Sposób przygotowania polędwiczek: 1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Każdy kawałek mięsa doprawiam solą oraz pieprzem, Następnie na środku każdego plastra układam po pasku papryki oraz słupku ogórka konserwowego.
2. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem. 3. Roladki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4. Ugotowaną kapustę układam w naczyniu, na kapuście układam roladki. 5. Danie gotowe. 6. Smacznego.