Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 108
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1752
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 61
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4788
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 108
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1752
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 61
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4788
Składniki
Udka umyć ,osuszyć i przeciąć w stawie. Oprószyć solą i pieprzem. Cebule i czosnek obrać. Boczek ,cebule i czosnek pokroić w kostkę. W brytfance roztopić masło. Podsmażyć na nim udka ,dodać boczek ,cebule i czosnek i smażyć jeszcze ok. 5 min. Podlać 250 ml wody. Przełożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C i dusić 1,5 h. Marchewki i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do udek po ok. 1 h duszenia. Dodać przecier i wymieszać. Następnie dodać bulion. Dusić ok. 30 min.
Chleb pokruszyć. Zagnieść z masłem i łyżeczką brązowego cukru i szczyptą soli. Temperaturę zwiększyć do 225 stopni ,posypać chlebową kruszonką ,zapiekać 15 min.