Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z karkówki"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 34
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 37
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2704
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 34
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 37
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2704
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Składniki
60 min • Porcja 178 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 4 porcje
Karkówkę kroję w plastry (ok. 2 cm), lekko rozbijam mięso. marynaty łączę razem, zalewam karkówkę, mieszam dokładnie, by marynata pokryła każdy plaster mięsa.
Odstawiam mięso na ok. 2 godzin do lodówki pod przykryciem, a najlepiej na całą noc.
Przed pieczeniem pieczarki obieram, kroję w plasterki, układam na mięsie, wcześniej ułożonym w blaszce lub w naczyniu żaroodpornym.
Mięso piekę ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. W połowie pieczenia przekręcam karkówkę na drugą stronę.
Danie podaję z ulubionymi dodatkami.
<strong>Martyna Kuźma z Węgrowa</strong>Źródło: Kobieta i życie