Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne połączenie słodkości z delikatną polędwiczką wieprzową. Imbir nas rozgrzeje, cynamon pomorze w przeziębieniu.
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 56
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 54
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 49
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 56
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 54
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 49
Składniki
Sos. Śliwki pokroić w ćwiartki. W garnku podgrzać powidła, dodać sok, goździki, starty imbir, cynamon i pokrojone śliwki. Gotować na wolnym ogniu około 10 minut.
Polędwicę pokroić w 2 cm plastry. Każdy plaster rozpłaszczać lekko dłonią. Posolić i popieprzyć z obu stron. Mięso można lekko posypać mąką. Polędwiczki wieprzowe smażyć po 3-4 minuty z każdej strony na średnim ogniu w niewielkiej ilości oleju.
Przesmażone polędwiczki przełożyć do sosu, podlać bulionem, doprawić octem i gotować 2-3 minuty. Podawać z ryżem, makaronem lub ziemniakami.