Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gotowa kasza z soczewica idealnie komponuje się z papryką
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 29
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4529
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 379
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 54
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 29
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4529
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 379
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 54
Składniki
Sparzyć papryki we wrzątku około 8 min. W między czasie ugotuj w osolonej wodzie 2 woreczki kaszy z soczewicy około 10 min. Na patelni podsmaż cebulę z czosnkiem (opcjonalnie pieczarki) ja ich nie dałam oraz por przypraw to odrobiną soli i pieprzem. Smaż do miękkości. Dynię oraz marchewkę pokrój w kostkę i gotuj w bulionie (kostka rosołowa) około 15 min.
Wszystko wymieszaj tzn. dynię i marchew odcedzoną z kaszą i cebulą z por dodaj przyprawę z suszonych pomidorów (można dodać natkę pietruszki) i wymieszaj. Taki farsz nakładaj do papryk. na wierch starkuj parmezan i zamknij wieczko ogonkiem. Wstaw do naczynia żaroodpornego. Piecz około 30-40 min w piekarniku 180 stopni góra/ dół