Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiadek na sobotę i niedzielę. Uwielbiam sosy, a grzybowy zwłaszcza...
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4472
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 24
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 375
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 47
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4472
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 24
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 375
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 47
Składniki
Grzyby przepłukujemy i zalewamy dużą szklanką wody. Odstawiamy na 2-3 godzinki.
Mięso mielone wraz z cebulką doprawiamy solą, pieprzem, maggi, słodką papryką oraz fixem do mięsa mielonego ( tak samo jak na kotlety mielone z mojego przepisu). Lepimy kulki o średnicy ok 2-3 cm i obtaczamy w mące, bądź bułce tartej. Wrzucamy na rozgrzany olej i przez chwilę obsmażamy z każdej strony.
W garnku gotujemy 0,5l wody, wrzucamy połowę kostki rosołowej i dodajemy grzyby razem z wodą, w której się moczyły. Jak zacznie wrzeć wrzucamy klopsiki i gotujemy przez około 30-45 minut. Po tym czasie wyjmujemy klopsiki i grzyby i dodajemy sos grzybowy by smak był intensywniejszy. Dokładnie mieszamy by nie było grudek, z powrotem wrzucamy klopsy i grzyby i tak gotujemy jeszcze z 10 -15 minut. Jeśli sos jest za rzadki można go zagęścić wodą z mąką.
Podajemy z ziemniakami i buraczkami, ale smakują równie dobrze z kaszą, czy makaronem Smacznego!