Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 153
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 180
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 153
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 180
Składniki
Zmielone mięso i warzywa mieszamy z jajkami i bułką tartą (3 łyżki). Z masy formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Rosół rozgrzewamy, dodajemy passatę, przyprawy i zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i wrzucamy pulpety. Dusimy przez kwadrans na małym ogniu. W tym czasie gotujemy makaron, Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy.