Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na obiad, jesteś miłośnikiem dań chińskich. Oto przepis dla Ciebie. Mięsne kuleczki zatopione w warzywach chińskich w aromatycznym sosie. Daj się skusić
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 852
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 96
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 173
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2654
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2241
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 852
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 96
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 173
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2654
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2241
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję paprykę ostrą, bułkę tartą, sól, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną. Następnie z mięsa robię małe kuleczki, obtaczam w mące pszennej i smażę na rozgrzanym oleju.
2. Na drugiej większej patelni smażę obrany, przeciśnięty przez praskie czosnek, owoce suszone chilli peperoncini oraz warzywa chińskie. Pod koniec smażenia podlewam jedną szklanką wody, dodaję pastę curry czerwoną, przyprawę curry w proszku, sos sojowy i zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minuty gotuję.
3. Danie gotowe. 4. Podaję z ryżem 5. Smacznego.