Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety drobiowe z mozzarellą"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5048
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 193
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 140
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1806
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5048
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 193
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 140
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1806
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Pokrój mozzarellę na 8 cieniutkich plasterków.
W dużej misce wymieszaj mięso, namoczoną bułkę, cebulę, jajko i bazylię. Przypraw do smaku.
Z masy uformuj małe podłużne pulpety. Na wierzchu każdego ułóż plasterki mozzarelli. Zawiń pulpety w plasterki boczku (ewentualnie zepnij wykałaczkami).
Przełóż pulpety do naczynia żaroodpornego (stroną z serem do góry). Piecz ok. 30 minut. Podawaj z zieloną sałatą i bagietką.Źródło: Olivia