Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 46
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 35
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 21
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 205
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 46
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 35
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 21
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 205
Składniki
Bułkę moczymy w mleku. Jedną cebulę drobno kroimy, szklimy na niewielkiej ilości oleju i razem z odciśniętą z mleka bułką wrzucamy do mięsa. Dodajemy jajko, starty żółty ser i musztardę.
Doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy na masę. Formujemy małe klopsiki, obtaczamy w mące i smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Drugą cebulę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażamy. Pomidory kroimy w kostkę i razem z zalewą i koncentratem pomidorowym dajemy do cebuli.
Mieszamy, chwilkę gotujemy, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru. Do sosu wkładamy pulpeciki, podgrzewamy, podajemy.Źródło: Rewia