Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety z indykiem"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 832
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 69
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 832
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 69
Składniki
Mięso wyrób ręką. Ryż ugotuj na sypko i wystudź. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na patelni. Mięso wrzuć do miski. Dodaj ryż, cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek i tartą bułkę. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj kulki. Masa nie będzie lepić się do rąk, jeśli będziesz je moczyć w wodzie. Ugotuj pulpety.
Do osolonej wody po pulpetach dodaj przecier. Zagotuj i zagęść mąką. Dopraw solą, pieprzem i oregano.Źródło: Takie jest życie