Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną i bardzo aromatyczną pieczeń z piersi kurczaka z pistacjami, idealna wędlina na kanapki. Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę smacznego :-)
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 168
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2220
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 168
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2220
Składniki
Na początku filety należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą, następnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, na jak najdrobniejszym sitku. Już teraz do masy dorzucamy sól, pistacje, czosnek, pieprz, gałkę muszkatołową. Całość dokładnie mieszamy, trwa to zazwyczaj do 10 minut. Następnie masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy po całej powierzchni jeszcze dodatkowo ubijając, aby pozbyć się nadmiaru powietrza i wolnych przestrzeni. Od góry zawijamy papierem i jeszcze dogniatamy całość. Tak przygotowaną blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika w temperaturze 180 stopni, góra dół, bez termoobiegu i pieczemy 70 minut. Po tym czasie blachę wyciągamy i odstawiamy na deskę do całkowitego ostygnięcia, dopiero potem wkładamy blachę do lodówki na minimum 12 godzin, w tym czasie pieczeń się przerobi i stężeje. Gotowe!!! Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam serdecznie na film z przepisem.