Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na placki z cukinii w zupełnie innym wydaniu? Są proste w przygotowaniu, bez dodatku mąki i dozwolone w diecie ketogenicznej. Do ich przygotowania użyliśmy sera cheddar, ale możecie śmiało wybrać inny twardy ser.
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 163
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 359
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 143
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 132
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 21
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 163
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 359
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 143
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 132
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 21
Składniki
Masło klarowane do smażenia
Cukinię dokładnie umyj i osusz, odetnij końcówki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Połącz ze sobą ser i cukinie, wbij jajko, przypraw do smaku. Wszystko delikatnie ze sobą wymieszaj.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Masę nabieraj łyżką i wykładaj na rozgrzany tłuszcz. Smaż z obu stron do zarumienia.
Usmażone placuszki wykładaj na papier ręcznikowy.