Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Quesadilla to typowa potrawa meksykańska składająca się z tortilli nafaszerowanej bogatym nadzieniem. Tym razem użyjemy pieczonego kurczaka, cebuli, papryki i dużej ilości sera. Przygotowanie przekąski zajmie ci niewiele czasu i możesz eksperymentować z dodatkami. Do farszu dorzuć pieczarki, kukurydzę z puszki czy czerwoną fasolę. Przystawkę podawaj z jogurtowym dipem lub guacamole. Quesadilla to doskonała przekąską na wieczory ze znajomymi, domówki z planszówkami czy szybki lunch do pracy.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Składniki
Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz, dorzuć drobno posiekaną cebulkę i poczekaj, aż będzie błyszcząca. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w paseczki paprykę. Podsmaż chwilę, dodaj pomidory i mieszankę przypraw. Kurczaka pokrój w cienkie paski lub rozszarp mięso widelcem na wiórki i dodaj do warzyw. Duś farsz pod przykryciem kilka minut, aż smaki się połączą, a pomidory lekko odparują. Na koniec dodaj miód, śmietanę i wymieszaj. Zetrzyj cały ser na tarce jarzynowej i odstaw.
Dużą patelnię, na której zmieści się płat tortilli, mocno rozgrzej. Nie musisz używać tłuszczu. Połóż tortillę na patelni i równomiernie posyp serem. Rozłóż porcję farszu z kurczaka na połowie tortilli. Gdy ser się rozpuści, złóż tortillę, aby przykryła nadzienie i uformowała półksiężycowaty kształt. Smaż, aż tortilla będzie chrupiąca i złocista, około minuty z każdej strony. Tę samą czynność powtórz z pozostałymi tortillami. Pokrój quesadille na trójkąty i podawaj z kwaśną śmietaną i guacamole lub w inny, ulubiony sposób.